Varme

elg riktig varmekilde
Visste du at omtrent 55% av strømforbruket går til oppvarming av boligen? Riktig valg av oppvarming kan utgjøre store forskjeller på strømregningen, men hva passer best til din bolig?

Hvilken type oppvarming bør jeg velge?
Jordvarme, varmekabler, varmepumpe eller den gode gamle panelovnen? Anbefalt oppvarming avhenger av blant annet boligtype, isolasjon og størrelsen på boligen. Det er mange myter rundt elektrisk oppvarming, men sannheten er faktisk at varmekabler og ovner med enkelttermostater eller et sentralt varmestyringssystem kan redusere energibehovet til oppvarming med inntil 30%.

Jordvarme kan lønne seg i nybygg eller etterisolerte hus, men er en kostbar og krevende investering. Varmepumpe er middels kostbar investering som raskt tjener seg inn, men krever en åpen planløsning eller flere pumper for å dekke oppvarmingsbehovet i en større bolig.

Både panelovner og varmekabler kan monteres med tidsinnstilte termostater som reduserer strømforbruket

Redusere strømforbruket med elektrisk oppvarming
Elektrisk oppvarming kan være både praktisk og økonomisk. Både panelovner og varmekabler kan monteres med tidsinnstilte termostater som reduserer strømforbruket om natten eller når du ikke er hjemme. Hvis du velger en panelovn som er egnet til rommets størrelse vil denne i tillegg raskt og effektivt regulere varmen jevnt i rommet.

Våre elektrikere har god erfaring og fagkunnskap om oppvarming av aller typer bolig. Snakk med en elektriker om oppvarming av din bolig.

Similar Posts