Elbillading

Lade elbilen hjemme
Det er ingen tvil om at det over tid lønner seg å kjøre elektrisk, både for miljøet og lommeboka. Hvis du lader bilen din hver dag anbefales det at du investerer i en hjemmeladestasjon selv om du kan lade bilen din i vanlig stikkontakt.

Pris på elbillader?
En ladeboks må installeres av en elektriker. Estimert pris på ferdig montert ladestasjon ligger i snitt på mellom 13 og 16.000 kroner avhengig av hvilken type boks du velger, og om du skal ha med fastmontert ladekabel eller ikke. En fastmontert ladekabel gjør ladingen enklere, og du slipper å ta ladekabelen inn og ut av bilen hver gang du skal lade.

Prisene for ferdig montert ladestasjon ligger i snitt på mellom 13 og 16.000 kroner avhengig av hvilken type boks du velger

Hvilken elbillader passer min bil?
Alle nyere elbiler og ladestasjoner produseres med det som kalles en Type 2-kontakt som standard, men for tidligere biler som ikke benytter denne ladekontakten må du enten ha en annen ladekontakt eller kjøpe en ny ladekabel. Hvor raskt bilen lader avhenger av spenningen i strømnettet, ladestasjonens kW, hvilken kontakt du bruker og hvor mye strøm bilen støtter.

Kan man hurtiglade hjemme?
Hurtiglading slik vi kjenner den langs veien er ikke mulig å oppnå i sitt eget hjem, det er heller ikke spesielt nødvendig da bilen kan fullades i løpet av noen timer mens du sover. Ulike ladestasjoner gir ulik mengde strøm, og dette påvirker naturligvis ladetiden. Det vil uansett alltid være raskere å lade en elbil via en hjemmeladestasjon enn gjennom en vanlig stikkontakt.

Våre elektrikere leverer hjemmeladestasjoner for alle typer elbiler. Spør en elektriker om hvilken type ladestasjon som passer din bil og ditt hjem.

Similar Posts